Daar gaan we dan..

Het is alweer 2 jaar geleden dat we de Mokkenburg kochten, een rustig gelegen boerderij ten westen van Groningen stad. Sinds onze verhuizing naar het platteland hebben we ons nooit meer hoeven vervelen. In huis zijn we meteen keihard aan het verbouwen geslagen, vlak na de verhuizing ben ik een 2-jarige deeltijdstudie begonnen in Dronten en Daan is tussendoor ook nog veranderd van baan. Krap 2 jaar later komen we bijna in rustiger vaarwater, ik kan niet wachten! De grote verbouwingen in huis zijn voor nu even klaar, Daan is helemaal gesetteld op zijn werk en ik zit momenteel in de laatste loodjes van mijn studie Biodynamische landbouw & veeteelt aan het Warmonderhof.

En daarom ben ik dit blog begonnen, want het voelt alsof we straks eindelijk écht kunnen gaan beginnen. Verhuizen, verbouwen, werken en tegelijkertijd studeren kan ik niemand aanraden, je komt chronisch tijd tekort. Maar straks ben ik klaar met mijn studie en wil ik echt gaan beginnen hier op de Mokkenburg. De afgelopen twee jaar hebben we al een beetje kunnen oefenen. Zo hadden we twee keer een groepje schapen bij huis om te verzorgen, logeetjes van natuurboerderij Boeren in het Bos in Friesland, en ben ik begonnen met een kleine moestuin. Beiden heel erg leuk, waardoor we nog meer zin kregen om iets van deze plek te gaan maken!

Want we hebben mooie plannen voor deze plek. We dromen ervan om er weer een werkende boerderij van te maken. Met dieren, een moestuin, een voedselbos, een winkeltje en hopelijk ook een vakantiehuisje zodat anderen er ook van mee kunnen genieten. En wie weet wat we nog meer bedenken. Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen op de komst van onze eerste eigen dieren: 6 kippen en 2 varkentjes. We kunnen niet wachten!

Vorige
Vorige

Een berichtje van Mariken